ALKEN CLEAR-FLO 1000 Продукт за езера и вoдоеми

Clear-Flo (CF) 1000 е високо концентрирана суха смес от бактерии предназначена за бързо разграждане на нутриентите (хранителни вещества), попаднали във водата. CF 1000 е идеален за използуване в езера, водоеми и декоративни фонтани за решаване на проблеми, свързани с високата концентрация на нутриенти (хранителни вещества), мътна вода, задушаване на рибите, развиване на водорасли и неприятни миризми. Продуктът е подходящ за създаване на биофилтър чрез посявка в пясъчни филтри. Ако концентрацията на амоняк също е висока, CF 1100 трябва да се използва заедно с CF 1000.

Характеристики:

  • Външен вид – кафява прахообразна субстанция.
  • Мирис – слаба миризма на мухъл.
  • РН – 6.5-9.0.
  • Окислителна способност – 6 mg NH3/l/h.

Предимства:

  • Поддържа подходяща водна среда за аквакултурите.
  • Намалява или елиминира загубите на риба, причинени от органично замърсяване или токсична концентрация на амоняк.
  • Елиминира мътността.
  • Намалява натрупването на утайка и следователно възникването на анаеробно ( без наличие на кислород) състояние във водоема.
  • Намалява или елиминира проблеми свързани с вкусовите качества на рибите.
  • Ефективен в широк температурен интервал (10-40 0С) и рН=6.5-9.0

Употреба:

Общата първоначална доза е 1 до 2 галона (3.8 l) за 1 хектар (10 000 м3) воден обем. Да се има предвид, че поройните дъждове могат да причинят значителни замърсявания като в такъв случай може да е необходимо да се използва еднократно такова количество от продукта, равняващо се на първоначалната дозировка за възстановяване на контрола. Може да е необходима механична аерация, когато естественото аериране не е достатъчно.
Нитрифициращите бактерии консумират 7,2 mg/l от алкалността за всеки един милиграм амоняк за да го окислят до нитрат, така че ако е необходимо алкалността трябва да се поддържа в необходимите граници. Избягвайте употребата на хербициди и антибиотици, когато използувате продукти от серията Clear-Flo защото те могат да убият бактериите.
За риборазвъдници: за 12 седмичен период на развъждане, се дозира 0.4 галона CF 1200 на 1 хектар, веднъж в седмицата ако замърсяването не е голямо. Ако цялото дъно на водоема е покрито с утайка, дозата се увеличава до 0.5 галона на хектар. Резервоарите и напоителните канали може да се нуждаят от малко по-висока доза. За подпомагане активността на бактериите, CF 1200 може предварително да се активира чрез смесване на всеки галон от продукта с 2 галона топла вода взета от водоема като сместа се оставя да престои от 30 до 90 минути преди дозирането. Ако концентрацията на пестициди е висока, към продукта трябва да се добави CF 7002. За намаляване на пяната и нишкообразните водорасли към продукта може да се добави за една доза CF 7015. Добавката е в съотношение 1 унция (30 mg) сух продукт на галон течен продукт или 1 супена лъжица на сух продукт на 9 унции течен продукт. Когато се извършва посявка на биофилтър, да не се смесват предварително сухия и течния продукт. Сухият продукт директно се нанася върху филтриращия материал.

Опаковка и съхранение:
CF 1200 е в опаковки от 5 и 55 галонови пластмасови контейнери. Да се съхранява на сухо и хладно място. Да се избягва контакт с очите, кожата и открити рани. След контакт с продукта ръцете да се измиват със сапун и топла вода.

изработено в Казанлък